Bojcsenko a mariupoli Iljics Kohászati Művek személyzeti igazgatója. A Research and Branding Group közvélemény-kutató cég által végzett, a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló felmérés szerint a jelölt a voksok 71,7 százalékát szerezte meg. Ez alapján várhatóan nem kell második fordulót rendezni a városban.

A felmérés szerint a városi tanácsba mindössze két párt jut be, a hivatalából eltávolított Viktor Janukovics volt elnök egykori hívei által létrehozott Ellenzéki Blokk és az Emberek Ereje nevű, parlamenten kívüli helyi párt. Előbbi a szavazatok 66,5 százalékát szerezte meg, utóbbi 10,5 százalékos eredményt ért el. A többi induló párt - köztük a parlamenti frakcióval rendelkező, a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) polgármestere által vezetett Önsegítés (Szamopomics) - nem érte el a bejutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt.

Mariupolban és a szintén Donyeck megyében lévő Krasznoarmijszk városban meghiúsult a szavazás október 25-én, az országos helyhatósági választások első fordulójának idején, ezért most vasárnap tartották meg a voksolást mindkét városban.

A kijevi központi választási bizottság adatai alapján helyi idő szerint este hat óráig mindkét városban hasonló volt a részvételi arány, mintegy 34 százalékos. Megközelítette az országos átlagot, ami 36 százalékos volt az első fordulóban, és meghaladta a második fordulóban mért 26 százalékos részvételi arányt.

A voksolások rendben zajlottak, komolyabb szabálysértésekről nem érkezett jelentés.

QP | Quality Placement