A Központi Statisztikai Hivatal reggel 9 órakor az ipari termelői árak tavaly decemberi és egész éves alakulásáról közöl jelentést. Novemberben 0,4 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak az előző hónaphoz képest, éves összehasonlításban viszont 0,6 százalékkal nőttek. 2014 első tizenegy hónapjában az árak 0,4 százalékkal mérséklődtek.

A Magyar Nemzeti Bank a decemberi adatokat közli a háztartási és a nem pénzügyi vállalati kamatlábakról, a hitelintézetek összevont mérlegéról, valamint a nem pénzügyi vállalatok és háztartások havi finanszírozásáról.

Az Eurostat 11 órakor teszi közzé az EU januári fogyasztói árindexének előzetesét, ami a jelzések szerint az árak további csökkenését mutatja.

Szintén 11 órakor jelenik meg az EU decemberi munkanélküliségi jelentése is, a ráta a várakozások szerint változatlanul 11,5 százalék lesz.

Az Amerikai Egyesült Államokban délután fél háromkor megjelenik az előzetes utolsó negyedéves GDP-adat. A negyedik negyedévi GDP növekedésének első becslése várhatóan a növekedési ütem némi lassulását mutatja majd (a várakozás 3 százalékos bővülés) a harmadik negyedévihez képest (5 százalékos). A negyedik negyedéves fogyasztói kiadások viszont valószínűleg négy éve a legnagyobb mértékű növekedést mutatják majd (4 százalék) az USA-ban.

A Michigani Egyetem végleges januári fogyasztói bizalmi indexét közli (98,2 pont).

Pénteken jelent a nagyvállalatok közül például a Xerox a negyedéves számairól.