Hétfő este a republikánus többségű szenátus újabb szövetségi kerületi bírót szavazott meg, a virginiai Trevor McFadden személyében. McFadden korábban - de már a Trump-kormányzat idején - igazságügyi helyettes államtitkár volt. Ő Donald Trump kilencedik bírójelöltje, akinek kinevezését a szenátus jóváhagyta. (Óriási botrány alakul Trump körül, épp most robban az első bomba.)

Elemzők rámutatnak, hogy a Republikánus Párt jelöltjeként elnökké választott Trump eddig nagyobb arányú személyi változtatásokat hajtott végre a bírói karban, mint elődje, a demokrata párti Barack Obama az elnökségei korai szakaszában. Donald Trump eddig Neil Gorsuch személyében egy legfelső bírósági bírót és 57 fellebbviteli, valamint kerületi bírót jelölt - írja az MTI.

QP | Quality Placement

A személycserék a héten várhatóan tovább gyorsulnak. Keddtől ugyanis a szenátus republikánus frakciójának vezetője, Mitch McConnell négy fellebbviteli bírójelölt és még egy kerületi bírójelölt meghallgatását vette napirendre. "Valamennyiük kinevezését még a héten jóváhagyjuk, nem számít, milyen hosszú vita lesz majd" - mondta hétfő esti sajtóértekezletén McConnell.