Anthony Fauci, az Egyesült Államok legismertebb járványügyi szakértője állóháborút vívott Donald Trump korábbi amerikai elnökkel, mivel szakértői véleménye a koronavírus-járvány súlyosságágáról nem passzolt a Trump-adminisztráció nagyvonalú válság kezelését. Ezen a meccsen túl van, ám úgy tűnik, talált egy új ellenfelet, amely nem kevésbé hatalmas, mint az USA volt garabonciás elnöke - írja a CNN.

Faucit ezúttal a hivatalos kínai állami média tűzte tollhegyre amiért azt találta mondani, hogy utána kéne járni annak az információnak, miszerint lehet, hogy egy vuhani laboratóriumból indult világhódító útjára a koronavírus. A pekingi vezetés hivatalos álláspontját tükröző Global Times szerint ezzel csatlakozott az Egyesólt Államok elitjének morális zülléséhez, valamint elárulta kínai tudóstársait, akik természetesen tagadják ezt az állítást.

Fauci egyébként a Wall Street Journalon megjelent cikk után nyilatkozott, amely amerikai titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva arról szólt, hogy a 2019 őszén a vuhani labor három kutatójának megbetegedésével kezdődött a pandémia. Miután az idős szakember nem szereti a háborúságot, nyilatkozatát később pontosította. Azt mondta, hogy továbbra is a járvány természetes eredetét tartja a legvalószínűbbnek, csupán azt akarta mondani, hogy miden alternatív lehetőségnek utána kell járni, ha kicsi is az esélye.