Versenyt indított az oltásszervezők között az operatív törzs – mondták a Népszavának nyilatkozó háziorvosok. Kaotikussá vált az oltásszervezés miután néhány napja megnyitották a közvetlen online jelentkezési lehetőséget is, de a háziorvosoktól sem vették el a feladatot. - Miután ugyanazon betegek több forrásból kapnak meghívást ugyanarra az oltásra, csak a telefonáláskor tudjuk meg, hogy már máshonnan is kapott időpontot a páciensünk – mondta Darvai László háziorvos.

- Miközben folyamatosan telefonálunk, tíz páciensből hat-héttől az a válasz, hogy már van időpontjuk vagy oltásuk. Így sokkal kevesebb vakcinát adhatnak be a háziorvosok, mint azt tervezték, illetve amennyi oltóanyaghoz jutottak, ráadásul egy csomó energiájuk megy el feleslegesen a szervezéssel is. Annak érdemes az online jelentkezés helyett a háziorvosára várnia, aki nem fogadja el a most felkínált Sinopharm vagy AstraZeneca oltást.

A háziorvos ugyanis abban bízik, hogy néhány héten belül ismét olthatnak a háziorvosok Pfizer illetve Moderna vakcinával is. Egy másik háziorvnál elérhető kereken 100 Sinopharmra mindössze 65 jelentkező akadt. Főleg fiatalok, akik egyértelműen az oltásigazolás miatt fogadták el a hívását, hogy mehessenek végre az edzőterembe, meccsre.