A hatalom állandóan arról próbál meggyőzni bennünket, hogy a leginkább fejlődő gazdaság vagyunk a balkáni régióban - idézte a vajdasági Szabad Magyar Szó Vladimir Kovačevićot, a szerbiai Új Párt elnökét. A gazdaság és az ország energetika helyzete szerinte durva képet fest Szerbia állapotáról. 

Az előttünk álló nyolc hónapban az állam 6,6 milliárd eurónyi hitelt kell, hogy visszafizessen, vagy átütemezzen, az infláció meghaladja a 12,8 százalékot, maga Aleksandar Vucic államfő  figyelmeztet, hogy november elsejétől orosz gáz nélkül marad az ország. (Valójában az orosz olaj kiesésére figyelmeztet az elnök, ha a Horvátországon keresztül érkező szállítás megszűnik - a szerk.)

Bajok, bajok, bajok

A gáz, ami felvásároltunk, Magyarország őrzi, és bízunk benne, hogy zavartalanul megkapjuk majd, amikor szükség lesz rá - folytatja a gondok sorolását az ellenzéki politikus, több tízmillió eurós kárt szenvedünk minden nap, mert 500 eurót fizetünk a villany megawattórájáért, sztrájkolnak a földművesek, a tanárok.

Mindenki, aki szembesül ezekkel a tényekkel, azt mondja: aggódom, mert tönkremegyünk. Sürgősen szükségünk van egy kormányra, amelynek tagjai a legtapasztaltabb emberek, a legjobb szakemberek. Az állam a gazdasági összeomlás szélén áll, mi pedig lényegtelen dolgokkal foglalkozunk - véli Kovačević.