Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Győr kertvárosában, a 10–12 ezer lakosú Győrszentiván határában 300–350 hektár jó minőségű mezőgazdasági területet sorolnak át a kormány kívánságára és 10 milliárd forintos támogatása mellett - írja a 24.hu. A napraforgó és a kukoricatáblák helyett különösen veszélyes ipari tevékenységhez szükséges létesítményeket engednek a területre, néhány száz méterre a lakóházaktól.

Hogy az ipari park fejlesztésével pontosan milyen beruházásról van szó, azt a múlt péntekre összehívott lakossági fórumon sem árulták el, de a helyiek arra számítanak, akkumulátorgyár épülhet a területen. Dézsi Csaba polgármester nem jelent meg, amint a helyi fideszes képviselő, Sik Sándor sem, pedig ő az ipari parkot üzemeltető önkormányzati cég felügyelőbizottsági elnöke is egyben.

Valami lesz, majd kiderül, hogy mi

Dacára ennek, a múlt héten azt írta a Facebook-oldalán, hogy „a gyártelepítés profilja még nincs eldöntve”, és tájékoztatás csak a kormánytól várható a kiemelt beruházásról.

Hogy akkumulátorgyár, VW-gyár, koreai üzem vagy más épül, nincs tudomása A Városvezetéstől egzakt tájékoztatást nem kaott, konkrét hiteles információt jelenleg nem tud közreadni. Az ipari park bővítése szükséges, mert a terület elfogyott, és ez valamilyen környezetterheléssel fog járni - derült ki a posztból.