Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"A vakcináció mértéke egyre nő, és ez nagyon jó. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy azon gondolkodjunk, hogy a nagyon közeli jövőben megszűnjenek a korlátozások" - idézi az MTI Golikovát.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy az ügyben körültekintően kell dönteni, és nem szabad kockáztatni a védekezésben komoly erőfeszítéssel elért eredményeket. Felhívta a figyelmet arra, hogy április és május járványügyi szempontból mindig nehéz hónapnak számított, és az új koronavírus súlyosbíthatja az egyéb betegségek miatt kialakuló helyzetet.

Korábban Golikova azt mondta, hogy a kollektív immunitás július-augusztusra alakulhat ki Oroszországban, de a vakcináció felgyorsulása esetén akár előbb is. Oroszországban január 18-án kezdődött meg a lakosság általános oltása. Ehhez legfőképpen a Gamaleja Intézet által kifejlesztett Szputnyik V vakcinát használják fel, de bevonták a később engedélyezett, a Vektor Központ által gyártott EpiVacCoronát és a Csumakov Intézet Covivaxát is.

Az orosz operatív törzs által pénteken közzétett hivatalos adatok szerint Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8995-tel 4 684 209-re emelkedett.

A napi növekmény 0,19 százalék, az új esetek 13 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 268 796-ra csökkent, a halálos áldozatoké 397-tel 104 795-re, a felépülteké pedig 9109-cel 4 310 557-re emelkedett.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 125,1 millió, az elmúlt napokban pedig mintegy 377 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírus-fertőzés gyanújával jelenleg 509 450 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.