Ingyen bocsátanak vállalkozó kedvűek rendelkezésére viharvert kastélyokat, parasztházakat és történelmi emlékhelyeket Olaszországban - adta hírül a weforum.org. A turizmusért felelős minisztérium 103, eldugott helyen található épületet hirdetett meg használatbavételre, de a következő évek során akár 200 további helyszínnel is bővülhet a lista.

Az ajánlatnak azonban van egy fontos feltétele: a használatba vevőknek vállalniuk kell, hogy helyreállítják és felújítják az épületeket, hogy azok a jövőben turistalátványosságként működjenek tovább.

Az intézkedéssel a felettébb népszerű, de már túlzsúfolt Rómából, Velencéből és Firenzéből kívánják a kevésbé ismert helyszínek felkeresésére ösztönözni a turistákat. (Új országmárka érkezik.)

Olaszország már hosszú ideje küzd vidéki területeinek elnéptelenedésével, a probléma megelőzésére több programot is indítottak. A 453 fő lakosságú Bormida polgármestere például 2 ezer euró (mintegy 619 ezer forint) egyszeri juttatást és kedvező bérleti díjakat ajánlott a tartósan a faluba költözőknek.

Ha Önt is érdekli az olasz Infrastruktúra- és Közlekedésügyi Minisztérium ajánlata, akkor a minisztérium Facebook oldalára feltöltött képek között böngészhet.