A korlátozás a magyar határon a Klingenbach/Sopron és a Deutschkreutz/Kópháza átkelőket, Szlovénia felé pedig a Bonisdorf/Sotina átkelőt érinti. Ezeket a jövőben nem használhatják a 7,5 tonnánál nehezebb, tranzitforgalomban közlekedő teherautók - idézi a hírt az autoszektor.hu.

A forgalomkorlátozás alapja egy forgalomszámlálás, amely hat határállomást érintett. A kérdezőbiztosok megállították a teherautókat, és felmérték úti céljukat. Ezek alapján pedig elkészült a kerülőútvonalak listája.

QP | Quality Placement

A forgalomszámlálás eredményeként 7,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a B62-es úton, az S31-es gyorsút csomópontja és a magyar határ között, a B16-os úton a cinfalvi/siegendorfi körforgalom és a magyar határ között, valamint a B58-as úton a rábaszentmártoni/St. Martin an der Raab körforgalom és a szlovén határ között.

Ezeken a szakaszokon csak abban az esetben közlekedhetnek nehéz tehergépjárművek, ha kiindulási helyük vagy úti céljuk a korlátozott szakaszokra vagy azok környékére esik. A tartományi kormánynál arra számítanak, hogy az új közlekedési szabályok révén az érintett települések átmenő forgalma 79 százalékkal csökken.