Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A karantént negatív vírusteszt bemutatásával lehet elkerülni. A Szardíniára tartó utasok induláskor, a repülőtereken és a kikötőkben legfeljebb 48 órával korábban végzett PCR- vagy szerológiai teszttel igazolhatják, hogy nem betegek. A beutazóknak előzetesen a tartomány külön mobilalkalmazásán kell regisztráltatni magukat.

Szardínia az első olaszországi régió, amely a korábbi járványkorlátozások májusi feloldása óta ismét karantén alá helyezi az egészségügyi igazolás nélkül beutazókat.

Christian Solinas kormányzó rendelete ismét kötelezővé tette a maszk használatát nemcsak zárt térben, hanem a szabadban, tehát az utcákon is, abban az esetben, ha nem lehet betartani a legalább egyméteres biztonsági távolságot. A maszk hatéves kortól hordandó.
A rendelkezések egyelőre október 7-ig érvényesek.

A járvány februári kitörése óta az 1,6 millió lakosú Szardínián több mint 154 000 vírustesztet végeztek el, 2814 fertőzöttet szűrtek ki, 1300-an gyógyultak meg, és 139-en haltak meg. Jelenleg 61 beteget kezelnek kórházban, tizenketten vannak lélegeztetőgépen.

Június végéig Szardínia majdnem teljesen fertőzésmentesnek számított. A szűrt betegek száma a nyár második felétől ugrott meg a beutazók érkezésével. Becslések szerint majdnem egymillióan utaztak a szigetre, többségében más olasz tartományokból. A zsúfolt szardíniai szórakozóhelyeket és diszkókat látogató fiatalok között kiemelten magasnak bizonyult a fertőzöttek aránya. Több olasz vállalkozó, politikus, sportoló szardíniai nyaralásán fertőződött meg.

Csak a középolasz Lazióból húszezren nyaraltak Szardínián, őket hazatéréskor nem sikerült tesztelni.