A szerbiai válságstáb ajánlása értelmében a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisának felvételét elsősorban azoknak javasolják, akiknek gyengült az immunrendszere, daganatos betegséggel, vérképzési betegséggel küzdenek, vagy veseelégtelenségük van - vette át a vajdasági Szabad Magyar Szó a helyi Nova.rs hírét.

„Az érintettek választott orvosa, aki a legjobban ismeri a páciens egyéni állapotát kell, hogy döntsön arról, hogy felvegye-e az illető a harmadik oltást” - mondta Branislav Tiodorovic a válságstáb döntését követően. Hozzátette, az ajánlás 7-8 betegségre vonatkozik. Általánosságban, a populáció többi tagja esetében további vizsgálatok szükségesek, tette hozzá.

A július közepén dolgozott ki ajánlást a védőoltás harmadik adagjáról a Nemzeti Immunizációs Bizottság is, akik szerint azoknak kellene felvenni a vakcina újabb adagját, akik az első kettő után gyengébb immunválaszt adtak. A harmadik oltás felvétele során a legtöbb esetben a Pfizert adják majd, amely az első eredmények szerint erősíti a kínai Sinopharm hatását, amelyet Szerbiában a lakosság háromnegyede kapott.