"Teljes szívemből azt kívánnám, hogy lazíthassunk a jelenlegi intézkedéseken, vagy a mindenütt jelenlévő előírásokon és tiltásokon, melyeket azzal az őszinte igyekezettel vezettünk be, hogy megvédjük Önöket a terjedő Covid-19 betegség tragikus következményeitől... a helyzet nem teszi lehetővé ezt a luxust." - idézi Ján Mikas levelét a portál.

Ha a következő napokban egyetlen új eset sem lenne, a kórházi dolgozók ezt még hetekig nem éreznék meg - írta a tisztifőorvos. Arra kérte az embereket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt, hogy meg legyenek teremtve az életmentés körülményei.

QP | Quality Placement

Békéljenek meg azzal, hogy az idei karácsonyi ünnepek szerényebbek lesznek, és nem korlátozások miatt, hanem a hozzátartozók biztonsága miatt.

Úgy fogalmazott: "Mérlegeljük minden egyes utunkat. Bármiféle túlzás nélkül tegyük fel a kérdést: létfontosságú dologról van szó?" Elmondta, hogy az embereknek nem lenne szabad elhagyniuk az otthonukat, és olyanokkal találkozniuk, akik kívül esnek a kialakított kis csoportjukon.

"Kerüljük el azokat a helyeket, ahol több ember van együtt. Tudatosan kerüljük a rosszul szellőztetett helyiségeket, illetve azokat az embereket, akiken nincs szájmaszk vagy nem tartják be a szükséges távolságot egymás között. Minden tevékenységünket irányítsunk az online térbe, a találkozóinkat pedig telefonon vagy videobeszélgetések formájában intézzük" - mondta Mikas.

Hozzátette: a templomba járás helyett válasszuk a rádió- vagy tévéadást. Életekről van szó - zárta levelét.