Habár már egy ideje arról szólnak a hírek a szerb sajtóban, hogy az egészségügyi dolgozók ötszázalékos fizetésemelést kapnak január elsejétől, hiszen rájuk nehezedett és nehezedik ezekben a pillanatokban is a legnagyobb teher a koronavírus-járvány miatt, kiderült, hogy nem az ő fizetésük nő majd legjelentősebben a jövő év elejétől - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Sajtóértesülések szerint, amíg az egészségügyi dolgozók ötszázalékos emelést kapnak, addig a katonaság tagjainak ennek a duplájával, vagyis tíz százalékkal nő a fizetésük. Amit Nebojsa Stefanovic védelmi miniszter néhány nappal korábban bejelentett, azt Sinisa Mali pénzügyminiszert megerősítette, vagyis a katonaság tagjainak tíz százalékkal magasabb lesz a fizetésük január elsejétől.

Az egészségügyi dolgozók mellett a közszférában dolgozók bére is emelkedik, várhatóan 3,5 százalékkal nő majd januárban, áprilisban pedig újabb másfél százalékkal. Így az év negyedik hónapjától már az ő bérük is öt százalékkal lesz magasabb a jelenleginél.