Egy moszkvai bár, amelynek stílusa enyhén szólva sajátos, úgy gondolta, meglovagolja a koronavírus szó ismertségét - derül ki a Moscow Times cikkéből.

A Razvedka bár névre keresztelt vendéglátó hely tulajdonosa felismerte, hogy a világjárvány miatt az orosz főváros lakói is szoronganak, ezért kitalálta a Koronavírus koktélt. (Milyen kár, hogy a turisták egyelőre nem ízlelhetik meg, mert vélhetően nem sok van belőlük Moszkvában sem.)

A koktélt úgy szolgálják fel, hogy a pohárban csak a jég van, a két italösszetevőt egy-egy injekciós tűben adják hozzá - ez látható az erről készült Instagram-fotón. Az egyik folyadék piros, a másik zöld, ám az összetevőkről nem árul el többet Anton Zagarija, a bár vezetője. Tessék befáradni, és legurítani egy italt belőle!

Zagarija elmondása szerint azért készítik a koktélt, hogy segítsenek a moszkvaiaknak elkerülni a pánikot, amikor arról hallanak, hogy Oroszországban is egyre több a koronavírusos beteg. A számuk március 19-ére elérte a 200-at és egy ember belehalt a fertőzésbe. Az ötlet, hogy elkészítsék a koktélt, hirtelen jött - mondja a bármenedzser -, ugyanúgy ahogy a vírus is hirtelen tűnt fel sokkolva az embereket.

Miután a világjárvány közepette a lakosság legnagyobb ellenfele a feszültség és a pánik, úgy gondolták, az első, amit enyhíteni kell, az ez a két dolog. És mi lehetne alkalmasabb erre, mint egy jó koktél, mit például meg lehet inni azt követően, hogy valaki összeveszett az áruházban embertársával az utolsó vécépapír-gurigáért. Zagarija hozzáteszi még, hogy persze a koktél nem pótolja a kézmosást, de felesleges állandóan aggódni, úgysem segít rajtunk senki.