Néhány napja még azzal került a híroldalak élére a Squid nevű digitális token, hogy ezerszázalékos drágulásokat produkált rövid idő leforgása alatt, mostanra kiderült, hogy átverés volt az egész. Az átverés a BBC szerint a kriptodevizákkal foglalkozók szerint egy tipikus "rug pull" csalás volt (szó szerint fordítva a szőnyeg láb alóli kirántását jelenti), amikor a digitális fizetőeszköz kibocsátója leállítja a kereskedést az adott pénzzel és lelép a pénzzel, amelyet az eredeti pénz eladásából gyűjtött.

A Gizmodo nevű technológiai oldal szerint a Squid fejlesztői összesen mintegy 3,38 millió dollárnyi befektetői pénzt lovasítottak meg a Netflixen futó sorozat népszerűségét kihasználva. Azt ígérték, hogy a Squid vásárló hamarosan részt vehetnek egy olyan játékban, amely a Squid game (magyar "Vedd meg az életed" címen futó) Netflix sorozatra épül, s a digitális fizetőeszközzel hatalmas összegeket lehet ott később nyerni, amit vissza lehet majd váltani valódi pénzre.

A Squid múlt kedden még csak egycentes árfolyamon cserélt gazdát, péntekre azonban kurzusa 2856 dollárig emelkedett. A CoinMarketCap nevű oldal adatai szerint mostanra 99,99 százalékkal esett a kurzus péntekhez képest.