A Fed 12 tagbankjának a helyzetértékelése szerint a gazdaság "szerény vagy mérsékelt" mértékben nőtt az elmúlt két hónapban, nyolc körzet szerint mérsékelt, három szerint szerény volt a növekedés, míg a maradék egy mindössze a "javulás" szót használta jelentésében.

A Bézs könyv megállapítja, hogy a 12 körzetben összességében szerényen nőtt a feldolgozóipari szektor, egyre többet költött a lakosság, miközben valamivel megemelkedett a szolgáltatások és a lakóingatlanok iránti kereslet is.

A jelentés már csak azért is fontos, hogy az abban leírtakat a Fed figyelembe veszi amikor meghozza monetáris politikai döntéseit. A mostani megjelenés döntő fontosságú is lehet, hiszen az elemzők hónapok óta találgatják, hogy vajon mikor kezdik el visszafogni a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlási programot. A Fed legutóbbi ülésén egyébként egyetértettek abban a résztvevők, hogy a gazdaság növekedni fog az év hátralévő részében, engedve a szervezetet az enyhítésre, de arról eddig nem szólt a fáma, hogy mikor kezdődhet meg ez a folyamat.