Egy a Balti-tenger partján lévő lengyelországi múzeum olyan népszerű lett az egymás iránt olthatatlan hévvel rajongó párok körében, hogy kénytelen volt a közösségi médiában kérni látogatóit: ne az intézmény területén szeretkezzenek - derül ki a Notes from Poland riportjából. A helyről nem gondolná az ember, hogy éppen ehhez az emberi tevékenységhez ad ihletet.

A Fort Gerhardról van szó, amely egy 19. századi porosz erőd része Świnoujście településen, közel a német határhoz. A múzeumban az utóbbi időben számos párt kaptak lencsevégre a biztonsági kamerák az említett népszerű szabadidős tevékenység végzése közben.

Udvarias levél

Nagy tisztelettel megkérjük tisztelt vendégeinket...hogyan is írjuk..., hogy a szerelem művészetét ne a múzeumunk területén gyakorolják! - írták az intézmény vezetői a Fort Gerhard közösségi oldalán. - Egy ideje a múzeumot felszerelték kamarákkal, és ha ezek mesélni tudnának....

A kérést azzal egészítik ki, hogy felhívják a túlságosan szerelembe esett látogatók figyelmét, hogy a múzeumban kiállított régi tárgyak egészen más környezetben, a mainál sokkal konzervatívabb korszakban készültek. "Ne tegyük ki őket kényelmetlenségnek!"

Misztikus oka lehet

Piotr Piwowarczyk igazgató a Gazeta Wyborcza című lapnak elárulta, hogy a nyári vakációk kezdete óta, kevesebb mint egy hónap alatt három pikáns videót vettek fel a biztonsági kamerák. Attól tartanak, hogy a konzervatív látogatók belebotlanak egy szexelő párba, ami kínos helyzetbe hozná a múzeumot is.

Hogy miért éppen itt történnek meg ezek a dolgok, arra nincs egyértelmű válasza az igazgatónak. Talán a félhomályos sarkokról azt gondolják a nagy természetű párok, hogy oda nem látnak be a kamerák, talán a múzeumi környezetből sugárzó természetfeletti energiák pezsdítik fel egyesek vérét.

Külön érdekessége a történetnek, hogy Lengyelországban illegális szexuális tevékenységet végezni nyilvános helyen, tehát a múzeumi szeretkezők nem csupán a jó erkölcs szempontjából megkérdőjelezhető dolgot tesznek, hanem még törvényt is sértenek. Akit rajtakapnak ezen a főbenjáró vétségen, az 1500 zloty (több mint 126 ezer forint) pénzbüntetésre számíthat.