Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minden ember, aki még mindig a Field's-ben van, maradjon ott, és várja meg a rendőrséget. Mindenki más maradjon távol a plázától - áll a rendőrség közleményben, miután vasárnap délután több lövés is dördült egy koppenhágai plázában. Pontosan nem tudni, hogy milyen bűncselekményt - fegyveres rablást vagy terrortámadást - követtek el a bevásárlóközpontban.

A Berlingske jelentése szerint gépkarabélyokkal felfegyverzett rendőrök járőröznek a helyszínen és többen megsérülhettek. A hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket.

Az Ekstra Bladet szerint az emberek kiviharzottak a bevásárlóközpontból, amikor a lövések dördültek. A bevásárlóközpont körüli utakat állítólag lezárták.

A bevásárlóközpont sajtószóvivője megerősítette a Ritzau-nak a rendőri jelenlétet, de nem tud semmit mondani az incidensről, amíg a rendőrség nem tájékoztatja őt is.

Frissítés: a rendőrség este kiadott tájékoztatása szerint

  • Vasárnap 17 óra 36 perckor érkezett bejelentés a koppenhágai rendőrséghez, hogy lövöldözés történt a Field's bevásárlóközpontban, Amagerben. A járőröket azonnal a helyszínre küldték, ahol több embert meglőtt legalább egy támadó.
  • A rendőrség a lövöldözés miatt letartóztatott egy 22 éves dán állampolgárt. Nem sokkal azután tartóztatták le, hogy a rendőrök megérkeztek a Field's-hez. A bevásárlóközpont előtt állva vették őrizetbe.
  • Több halott és sebesült is van. 
  • A rendőrség nem tudja egyelőre, hogy több elkövető van, de a hatóságoknak jelenleg nincsenek erre utaló információi.
  • Jelenleg erősen felfegyverzett rendőrök voltak és vannak tömegesen jelen a Field'snél vasárnap este.
  • Egyszemtanú szerint először azt hitték, hogy egy rabló van az épületben, de aztán lövöldözni kezdett.

„Sötét ruhát viselt, nem túl magas, nincs maszkja vagy ilyesmi, és fegyver volt nála. Csak úgy lövöldözött a tömegbe. Nem célzott, az sem zavarta, ha a padlóba vagy a plafonba lőtt. Csak úgy lövöldözött. "

Egy másik szemtanú, Mahdi Al-Wazni szerint az elkövető egy hosszú fegyverrel lőtt. Valószínűleg egy puskával. Azt is elmondta, hogy az elkövető egy ponton a hátára vette a fegyvert – írta a Berlingske.

 

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport