Zarko Trebjesanin pszichológus szerint a szerbiai válságstáb a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban "finoman szólva is félretájékoztatott", amit pedig nem enged meg az etika, és morálisan sem elfogadható - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó. "Egyértelmű, hogy manipulálnak bennünket, mint ahogy az is, hogy egyik hétvégén korlátoznak, a másikon nem, majd ismét bevezetnek valamilyen intézkedést és így tovább...ez inkább politikai alapon történik, nem egészségügyi okokból" - véli a pszichológus.

Szerinte a "szakma" azon tagjai kerülhettek be a válságstábba, akik a politikusok érdekeit képviselik, viszont ők sincsenek egységes állásponton. "Főleg olyan tagjai vannak ennek a stábnak, akik olyan ajánlásokat tettek, amely a hatalomnak felelt meg a legjobban, és figyelmen kívül hagyták az egészségügyi szempontokat. Egyszer sem voltak más véleményen, mint a hatalmon lévők. Egyértelmű, hogy a halottak és fertőzöttek számával is manipuláltak."

Trebje¹sanin szerint egy bizonyos szintig manipulálhatók az emberek. "Addig lehet manipulálni az embereket, amíg eljön az idő, hogy a hasuk is megérzi ezt. A gondolkodás manipulálható, de ha valakit arról kell meggyőzni, hogy nem éhes-e, vagy van-e munkája, és éhes és nincs munkája, akkor lassan magukhoz térnek és másképpen kezdenek gondolkodni."