Hat társával együtt életét vesztette egy helikopter-balesetben a 60 éves Chris Cline milliárdos filantróp üzletember - adta közre Cline egyeteme a Marshall University közleményét a CNBC és az ABC. A Forbes legfrissebb becslése szerint 1,8 milliárd dolláros vagyon felett rendelkezett - korábban, 2017-ben 388. volt a világ leggazdagabb emberei felsoroló listán.

Cline alapította 2006-ban a St. Louis-i Foresight Energyt, az Egyesült Államok egyik legnagyobb szénbányászati vállalatát, amelynek ellenőrző részesedését 2015-ben 1,4 milliárd dollárért adta el. A cég igazgatóságából 2017-ben vonult vissza, 25 százalékos tulajdoni részt tartva meg a társaságból.

Cline Nyugat-Virginiában nőtt fel, pályafutása során jelentős összegeket adott a legkülönbözőbb jótékonysági célokra. Például 2011-ben alapítványa ötmillió dollárral támogatta a West Virgina University orvosi képzését és sportrészlegét. Dollármilliókat adott a Marshall Universitynek, amelynek sportközpontja a nevét viseli. A szén felhasználása mellett kiálló Donald Trump elnök támogatója volt, egymillió dollárt utalt Trump 2017-es elnöki beiktatási alapjába.