„Nem hiszem, hogy a járványnak vége, komoly kihívások elé nézünk, és azt gondolom, hogy túlságosan is ellazultunk” – jelentette ki Ana Brnabic szerb kormányfő a vajdasági Szabad Magyar Szó beszámolója szerint. A miniszterelnök szerint Szerbiában nincs meg az elegendő számú beoltott ember ahhoz, hogy kialakuljon a kollektív immunitás

Jelenleg a teszteltek mindössze 0,8-0,9 százaléka pozitív, ezért sokan gondolják úgy, hogy nem kell beoltatniuk magukat. „Ha nem teszünk komolyabb erőfeszítéseket, akkor a sebezhető országok közé fogunk tartozni” – mondta többek között a kormányfő. Azért akadt valami pozitívum is, Brnabic szerint a járvány ideje alatt megnőtt a polgárok bizalma az egészségüggyel szemben.

„Nem csak a járvány ellen küzdöttünk sikeresen, hanem ezzel párhuzamosan az egészségügyi rendszerünk is megerősödött. Két új kórházat építettünk, a harmadik is hamarosan elkészül, új felszerelésekkel bővültek az egészségügyi intézmények és újabb dolgozókat alkalmaztunk ezekben” – sorolta a jó híreket.