A szezonálisan kiigazított márciusi BMI értéke: 51,7. A korábbi márciusokkal összevetve az idei érték alacsonyabb a hosszú távú márciusi átlagnál (52,1), és alulmúlja az elmúlt három év átlagát (54,0). A  Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) felmérésében vizsgált részindexek többsége csökkent februárhoz képest.

Délelőtt tizenegykor adja ki a Markit gazdaságkutató intézet  az euróövezet áprilisi beszerzésimenedzser-indexe. Márciusban az index 51,5 ponton állt, amely mélypontot jelez: a két legerősebb gazdaság - a német és a francia - feldolgozóipara már majdnem stagnált. Az elemzői várakozások szerint az index áprilisban nem mozdult el.

A reggeli órákban érkezik a Markit-tól az Egyesült Államok feldolgozóipari indexe, amely márciusban szintén mélypontra, 51,8-as szintre csökkent.  A szektorra kedvezőtlenül hat a dollár gyengülése - emiatt lassul az export, továbbá az olajipar nehézségei és a pénzügyi piacok hullámzása is negatívan érinti a gyártókat. Az elemzők további mérséklődésre számítanak áprilisra: a várakozások szerint 51,5 pontra süllyed az index.