Daniel Kretinsky - a Forbes becslése szerint négymilliárd dollár vagyonnal rendelkezik, amivel Csehország negyedik leggazdagabb embere - 27 százalékos részesedést készül venni a londoni West Ham United első ligás angol futballklubban, ám csehországi pletykák szerint nem fogja ennyivel beérni – derül ki a Radio Praha cikkéből. Üzleti szóbeszédek szerint a végső cél a többségi tulajdon megszerzése.

Ugyanakkor Jiri Hosek cseh újságíró, a Premier League szakértője a pénzügyi matek alapján kétli, hogy ez összejöhet. A brit média értesülései szerint 600-700 millió fontos (817-953 dollár) befektetésről lehet szó, ami azonban inkább a többséghez lenne elegendő, mint a 27 százalékos részesedéshez. Ez erősen leamortizálná a cseh milliárdos vagyonát annak ellenére, hogy dúsgazdag ember. Hosek így csak azt tudta megerősíteni, hogy az üzletről hónapok óta folynak a tárgyalások.

Feltehető, hogy a cseh mágnás újabb beruházása a szigetországban továbbiakat hoznak maguk után, még az is észszerűnek látszik, hogy Kretinsky áttelepítse üzleti központját Prágából Londonba.
Visszatérve a focira: logikusnak látszik, hogy az új tulajdonos személye erősítse a kapcsolatokat a West Ham és a Sparta Praha között, amely a milliárdos porfóliójában van.