Konsztantyin Dolgov szerint tűrhetetlen, hogy Ukrajnában "úgy harcolnak az emberi jogokért, hogy Molotov-koktélokkal dobálják a rendfenntartókat, erőszakkal elfoglalják az adminisztrációs épületeket, saját polgártársaikat ütlegelik, saját városaikban garázdálkodnak".

Úgy ítélte meg, hogy "ha ez az emberi jogok megvédésének módja, akkor ezzel kapcsolatban a világnak és a nemzetközi jogvédő szervezeteknek állást kell foglalniuk".

Az orosz külügyminisztérium emberi jogi megbízottja arra hivatkozott, hogy Nyugaton a New Yorkból indult Occupy Wall Street mozgalomnak a rendőrség több országban keményen véget vetett. Emlékeztetett arra, hogy amikor a különböző országok, köztük Oroszország, bírálták az aránytalan erő alkalmazását a tüntetőkkel szemben, akkor az volt a válasz, hogy a hatóságok csak a rendet biztosítják, és az adott ország lakosságának döntő többsége érdekében lépnek fel.

Konsztantyin Dolgov szerint "valami oknál fogva néhány nyugati partnerünk és a külföldi sajtó többsége másképp áll hozzá az ukrajnai eseményekhez". Úgy vélte, "nehéz lenne az emberi jogok és a demokrácia védelmeként értékelni azt, hogy egy sor nyugati állam képviselője a kijevi Függetlenség téren felszólalva olyan cselekedetekre szólított fel, amelyek hatalmas véráldozattal járnának".

Az orosz külügyminisztérium emberi jogi megbízottja alkotmányellenesnek nevezte, hogy a tüntetők a hétvégén több nyugat-ukrajnai régióban elfoglalták a megyei közigazgatási épületeket. Azt is hangoztatta, hogy Moszkva aggódik a nacionalista és antiszemita megnyilvánulások ukrajnai erősödése miatt.

A magas rangú diplomata megfontolt lépésekre szólította fel az érintetteket annak érdekében, hogy megakadályozzák a beavatkozás Ukrajna belügyeibe.