"Az Ön személyes barátsága és régóta fennálló elkötelezettsége a magyar-izraeli partnerség mellett minden eddiginél közelebb hozta egymáshoz kormányainkat és népeinket. Biztos vagyok abban, hogy a folyamatosan javuló együttműködés kézzelfogható előnyökkel jár majd népeink következő generációi számára" - írta Netanjahu.

Az izraeli kormányfő elismerését fejezte ki azért, hogy magyar partnere következetesen támogatja Izrael államot az európai és a nemzetközi fórumokon.

"Őszintén kívánom, hogy a következő év egészségben, jólétben és békében teljen. Köszönöm sokéves barátságát és jókívánságait" - zárta Orbán Viktornak írt levelét Benjamin Netanjahu.

Az izraeli kormányfőnek ugyanakkor odahaza nem áll túl jól a szénája: a múlt hétvégén több tízezer ember tüntetett az ország különböző pontjain lemondását követelve.

Helyi hírcsatornák beszámolója szerint ez volt az eddigi legnagyobb Netanjáhu-ellenes megmozdulás - írta az euronews.com. Az egyik szervező, a korrupcióellenes Fekete Zászló mozgalom 200 ezerre becsülte a résztvevők számát. A tüntetők szerint a miniszterelnök alkalmatlan a kormányzásra, egyrészt a korrupciós vádak miatt, másrészt a rosszul kezelt koronavírus-válság okán.