Parázs vita alakult ki a pozsonyi Szent Mihály Kórház alkalmazottai és Boris Kollár házelnök női látogatói között, miután utóbbiak olyan dolgokat is kérnek tőlük, amelyek nem tartoznak a munkakörükbe - vette át az SME hírét a pozsonyi Új Szó. A nővérek nehezményezik, hogy a tilalom ellenére a házelnök fogadhat vendégeket, akik rendszerint éjjel érkeznek és egészen reggelig maradnak, emellett nem viselnek védőfelszerelést.

Kollár látogatói a kórház alkalmazottai számára kijelölt helyiségbe is bementek, ahol használatba vették a konyhai eszközeiket és a hűtőszekrényt. Amikor a nővérek nemtetszésüket jelezték a kórház vezetőségének, elbocsátással és a karácsonyi jutalék megvonásával fenyegették őket - írja a SME. Egy, a neve elhallgatását kérő orvos a portálnak megerősítette, hogy a házelnök látogatói és a nővérek közötti ellentét szóváltásba is átcsapott, amiért Kollár elnézést kért.

Bombanő a szolgálati verdában

Kollár azt követően került kórháza, hogy néhány napja hivatali autójával balesetet szenvedett. Kollár testőre és sofőrje könnyebben sérült, a házelnök nehéz légzésre panaszkodott. A baleset résztvevői közül három személyt szállítottak kórházba, további két személy, egy nő és egy férfi, a fején és a mellkasán szenvedett sérüléseket. Kollár második nyakcsigolyája eltört, ezért koronaszerűen rögzítették a fejét.

A Plus 7 Dní információi szerint a házelnök a Miss Universe Slovakia egykori döntősével, Miroslava Fabu¹ovával utazott a szolgálati limuzinban, amikor megtörtént a baleset. A Peter Fabus szlovák jégkorongozó volt feleségeként is ismert nő a portálnak megerősítette, hogy jelenleg az intenzív osztályon kezelik, arról azonban, miért töltötte az estét Kollárral, nem közölt bővebb információt. "Ezt nem fogom kommentálni" - válaszolta a megkeresésre.