Az iráni állami televízió közlése szerint amerikai erők megpróbáltak feltartóztatni az Ománi-öbölben egy iráni olajat szállító tartályhajót, amelynek azonban sikerült visszatérnie a saját felségterüetére. Az incidenst kalóztámadásnak neveték a tévében, a tájékoztatás szerint az amerikaiak a tankerben, exportra szállított kőolajat akarták megszerezni.

Jóllehet az iráni média nem közölt információkat arról, mikor történt az eset, és nem hozta nyilvánosságra az ominózus szállítóhajó felségjelét sem, a Mehr iráni hírügynökség már bejelentette, hogy nemsokára nyilvánosságra hozza az iráni Forradalmi Gárda motorcsónakjai és egy amerikai hajó között "nemrég" történt konfrontációról készült felvételeket.

Az iráni Press TV tudósítása szerint az akcióban több amerikai hajó, illetve helikopter is részt vett. Az Ománi-öblöt a Perzsa(Arab)-öböltől a keskeny Hormuzi-szoros választja el, amelyen át a világ olajszállítmányainak egyötödét szállítják. A térségben az elmúlt években több incidens történt az iráni Forradalmi Gárda és különböző felségjelű hajók között, a feszültség veszélyezteti a hajózás biztonságát is.