"19 dollár = 19x304 = 5770 forint. 30 euró = 30x366= 10 950 forint - írta posztjában az ellenzéki politikus, aki a posztja szerint sejtette, hogy" a csomagolócég megduplázza majd az árat, mert mindig ezt csinálják".

Hadházy úgy véli, a közvetítőcég igénybevételére semmi szükség nem volt, miután "maga Szijjártó Péter dicsekedik vele, hogy ő bulizza ki a szállítmányokat". A képviselő megjegyzi, hogy az orosz vakcinát is közvetlenül az oroszoktól vette az állam (bár ott sem a gyártótól), tehát véleménye szerint a kínait is vehettük volna közvetlenül.

Utalt arra is, hogy a Danubia Pharma egy zűrös cég, mert már 2016-ban egy korrupciógyanús ügy kapcsán írt róla az átlátszó.hu és idézi Tompos Márton momentumos politikus bejegyzését, amely lajstromot készített a cég tulajdonosának kétes ügyeiről. Számítása szerint az üzleten "valaki" 20 milliárd forintot kaszálhatott.

Hadházy idézi a hírt, mely szerint a nyugat-afrikai Szenegál kormánya 200 ezer adag Sinopharm koronavírus-vakcinát vásárolt Kínától 3,8 millió dollárért, vagyis adagonként 19 dollárért. (Ez még mindig jóval több, mint amennyiért a magyar kormány az orosz vakcinákat vette, ott két adag oltás ára került 19,90 dollárba.)

A képviselő ugyanakkor nem gondolja, hogy kockázatos lenne beadatni ezt az oltást, az viszont véleménye szerint tény, hogy a hatékonyságáról egyelőre nincsen megbízható adatok.