Az Oroszország elleni, uniós illetve angolszász világbeli szankciók életbe lépése után, a korábbi orosz elnök, Dmitrij Medvegyev szombaton kijelentette: megfontolják annak lehetőségét, hogy államosítják a külföldi állampolgárok, illetve vállalatok az országban lévő ingatlanjait – írja a TASZSZ hírügynökségre hivatkozva a norvég Dagbladet.

A 24.hu által szemlézett beszámoló szerint az Oroszországi Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyetteseként működő politikus a VK nevű közösségi platformon is közzétett gondolatai szerint az állam így értelemszerűen anélkül venné át a tulajdonjogokat, hogy a korábbi birtokosokat bármiféleképp kártalanítanák.

Szerencsére sok tapasztalattal rendelkezünk ezzel kapcsolatban, és van egy, ezt lehetővé tévő törvényünk is. Egy szigorú törvény – jelentette ki Medvegyev.

Az intézkedés a Dagbladet szerint a brit és német cégek számára jelenthet nagy csapást, de Oroszországban az Európai Unió számos országában bejegyzett cégek rendelkeznek nagy értékű tulajdonokkal – így magyarok is.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.