Az erről szóló elnöki rendelet hétfőn jelent meg az orosz online jogi közlönyben.

Natalia Oreiro színésznő tavaly júniusban folyamodott a honosításért, miután a Buenos Aires-i orosz nagykövetségen a készülő látogatásával kapcsolatos formaságokat intézett, megkérdezték tőle, hogy nem akar-e orosz állampolgár lenni. A színésznő igent mondott.

Az ötlet először egy népszerű orosz éjszakai tévéshow-ban merült fel, amelynek műsorvetője, Ivan Urgant 2019-ben "a legoroszabb külföldi színésznőnek" titulálta a színésznőt. Oreiro válaszul azt mondta, hogy Oroszország elnökének meg kellene adnia számára az orosz állampolgárságot.

A 44 éves, Uruguayban született színésznő Magyarországon is ismert, elsősorban a Vad angyal című tévésorozatból. A TASZSZ-nak nyilatkozva korábban azt mondta, hogy már az első látogatása során otthon érezte magát Oroszországban, ahol Nasa Natasa (A mi Natasánk) néven szervezett rajongótábora működik. A hódolóitól eddig 15 szuvenír orosz útlevelet kapott ajándékba - mondta az MTI szerint a színésznő.

Vlagyimir Putyin több, mint két évtizedes elnöksége során több híresség is kapott orosz állampolgárságot. A legismertebb közülük talán Gérard Depardieu francia és Steven Segal amerikai színész.