"Nagy-Britannia tudja, mit jelent harcolni a szabadságért" - írta Sunak a Twitteren. "Végig veletek vagyunk" - írja a Reuters.

Sunak egy nyilatkozatban közölte, hogy Nagy-Britannia egy új, 50 millió fontos (60 millió dolláros) csomagot biztosít, amely légvédelmi fegyvereket és olyan technológiát tartalmaz, mint a radar a dróntámadások elhárítására. Nagy-Britannia azt is közölte, hogy növelni fogja az ukrán fegyveres erőknek nyújtott kiképzést.

"Miközben az ukrán fegyveres erőknek sikerül visszaszorítaniuk az orosz erőket a földön, a levegőből brutálisan bombázzák a civileket" - áll Sunak közleményében.

"Ma új légvédelmi eszközöket, köztük légvédelmi ágyúkat, radarokat és drónok elleni felszereléseket biztosítunk, és fokozzuk a humanitárius támogatást az előttünk álló hideg, kemény télre".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton közzétett egy videót a két kijevi találkozóról, és üdvözölte London folyamatos támogatását.

"Az olyan barátokkal az oldalunkon, mint önök, bízunk a győzelmünkben. Mindkét nemzetünk tudja, mit jelent kiállni a szabadságért" - tweetelte Zelenszkij.
Sunak, egy korábbi pénzügyminiszter, a múlt hónapban lépett hivatalba Liz Truss rövid életű miniszterelnöksége után. Ő és elődje, Boris Johnson is fontos részévé tette Ukrajna nyilvános támogatását a napirendjének, és Sunak ezt az ígéretet fenntartotta.

Oroszország a múlt hónap óta egyre gyakrabban célozza az ukrán energetikai infrastruktúrát nagy hatótávolságú támadásokkal, többek között Kijev szerint iráni gyártmányú drónokkal, amelyek ellen Ukrajna légvédelmi eszközöket kért a Nyugattól.