Minden egyéb feltétel változatlansága mellett a digitális technológiák „rutinizálják” a munkát, ami így automatizálódik és kevesebb képzettséget igényel, a cégek viszont a munka átszervezésével olyan irányba vihetik el az új pozíciókat, amik komplexebbek, a korábbiaknál nem kevesebb, hanem több tudást igényelnek - idézi a G7 Szalavetz Andrea közgazdász professzor tanulmányát. Éppen ezért Szalavetz szerint nagyon sok múlik az üzemi, termelési szintű vezetés tudatosságán.

Beszéltem több olyan vezetővel, akik nagyon odafigyeltek arra, hogy a dolgozók egyre több feladatot tanuljanak meg, a gépekkel kiváltott felszabaduló idejükben más gépeket is kezeljenek, vagy éppen minőséget ellenőrizzenek. Ehhez át kellett tervezni a folyamatokat, továbbképezni a dolgozókat, de ez a befektetés megtérült: érdekesebb, változatosabb feladatokkal könnyebb megtartani a foglalkoztatottakat – mondta a szakértő.

Ezzel összhangban van, hogy Szalavetz tapasztalatai szerint a cégeknek ma nem elsősorban a munkavállalóik bizonyítványának típusa a fontos, tehát nem elsősorban lakatost vagy forgácsolót keresnek, hanem rugalmas, önálló problémamegoldásra képes, új dolgok megtanulására nyitott munkavállalókat. Természetesen nagyon fontos, hogy az illető rendelkezzen valamilyen szintű nyelvtudással, informatikai ismeretekkel, emellett személyiségjegyeket, képességeket várnak el.