Megvásárolt egy Szatmárnámetiben található, használaton kívüli ipari ingatlant a De’Longhi - írta a Maszol annak kapcsán, hogy kiderült mire szánja az olasz háztartásigép-gyártó az új gyárat.

„Egy 50 ezer négyzetméteres ipari épületről van szó. Most készítjük elő a termelésre, mely 2023-ben kezdődik majd. A termelési kapacitást De’Longhi márkájú automata kávéfőző gépeknek szánjuk” – mondta Carmen Petcu, a cég vezérigazgatója.

A szatmári üzemet 28 millió eurós befektetéssel hozzák létre, aminek a felét állami támogatás teszi ki. A beruházás 375 munkahelyet hoz létre. A háztartási kisgépeket gyártó olasz vállalat 2013-ban jelent meg gyártóként a románia piacon, amikor megvásárolta a Nemeszsukon a Nokia korábbi telephelyét. A memeszsuki üzem jelenleg is a De’Longhi fő termelő egysége Romániában.

A cég 2020-ban megvett és átalakított egy Nagyszalonta közelében található, korábban a Samsungnak dolgozó gyárat. „Jól indultak ott a dolgok, s fejlődtek is az elmúlt két évben. A portfóliónkat a közelmúltban kiegészítettük a szatmári üzemmel, tehát egyfajta arany háromszöget alakítunk ki Romániában” – mondja Carmen Petcu. A De’Longhi romániai leányvállalatánál jelenleg körülbelül 4 ezren dolgoznak. 2021-ben a cég árbevétele kétmilliárd lej körül volt, a termelés zöme exportra megy.