Eladja a nagyváradi DoubleTree by Hilton szállodát a tulajdonosa, a SIF Hoteluri - írta a Maszol. Ennek a cégnek többségi tulajdonosa a Bánság-Körös Befektetési Alap (SIF Banat-Crișana), kisebbségi tulajdonosa pedig a Magántulajdon Alap.

A SIF Hoteluri „a szálloda forgalmának reális és fenntartható növekedésére vonatkozó kilátások hiányában” döntött az értékesítés mellett. A menedzsment döntését meg kell erősítenie a részvényeseknek, a közgyűlést március második felére hívtak össze.

A nagyváradi Hiltont közel tíz évvel ezelőtt, 2012 szeptemberében nyitották meg. Az első években nyereségesen működött, a fordulópontot a koronavírus-járvány kitörése jelentette. A Körös-parton található ingatlan ára egyelőre nem ismert, azt egy szakértői tanulmány alapján fogják megállapítani.

A SIF Hoteluri tulajdonában van még egy-egy hotel Kolozsváron, Temesváron, Nagybányán és Vajdahunyadon. 2019-ben a cég 26,5 millió lej árbevétel mellett 1,5 millió lej nyereséget ért el. A járvány első évében a bevételei negyedére, 8,3 millió lejre csökkentek, amihez 13,3 millió lej deficit társult. A munkatársak száma szinte megfeleződött, 172-ről 97-re.