A helyi szakadárok korábban figyelmeztettek, mindent megtesznek, ami hatalmukban áll, hogy megakadályozzák az ukrajnai elnökválasztások lebonyolítását. Az Euronews úgy tudja, a Donyeck megyei szavazókörök kevesebb mint 18 százaléka nyitott ki, és a helyi lakosok többsége arra panaszkodott, hogy fél leadni szavazatát.

A BBC brit televíziós csatorna a donyecki megyei közigazgatásra hivatkozva azt közölte, hogy a terület 2430 szavazóköréből csak 426 nyílt meg, magában a megyei központban, Donyeck városában viszont egyetlenegy erre kijelölt helyiségben sem lehet az urnákhoz járulni.

A kelet-ukrajnai Donyeckben fegyveres szeparatisták járják teherautókon az utakat. A magukat "délkeleti frontnak" nevező fegyveresek a levegőbe leadott lövésekkel igyekeznek megfélemlíteni a lakosságot. Egyelőre sikerült megakadályozniuk,hogy egyetlen szavazóhelyiség se nyíljon ki - írta Kovács Andrea, az MTI kijevi tudósítója.

A BBC közölte, hogy több százan, köztük álarcos fegyveresek tüntettek a donyecki Lenin tér környékén. Helyi források megerősítették, hogy oroszbarát szeparatisták és híveik tiltakoznak a városban az elnökválasztás ellen.

QP | Quality Placement