Bulgária népszerűbb volt 2021-ben, mint a járvány kitörése előtt a romániai turisták körében - írta a Maszol. Összesen 600 ezer romániai nyaralt tavaly Görögországban – jelentette be Georgiosz Sztafylakisz, a görög turizmus promoválásával foglalkozó szervezet romániai vezetője. Ez nagyobb az egy évvel korábbi számnál, azonban még mindig jóval elmarad a 2019-es értéktől, amikor egymilliónál több román állampolgár utazott Görögországba.

Bár kevesebben voltak, mint a koronavírus-járvány előtt, a Romániából érkezők hosszabb időt töltöttek Görögországban, s átlagban fejenként 38 százalékkal többet költöttek, mondta Sztafylakisz. A romániaik zöme, mintegy 70 százalékuk az ország északi, kontinentális részén található üdülőhelyeken nyaralt. A görög illetékesek arra számítanak, hogy idén a romániai turisták száma meg fogja közelíteni a 2019-es értéket.

A romániai turisták második számú célországa Bulgária volt, ahol 461 ezren nyaraltak, nagyjából 50 százalékkal többen, mint 2019-ben. A népszerűségi listán Törökország volt a harmadik, 238 ezer Romániából érkező látogatóval. A járvány előtt is ez a három ország volt a legnépszerűbb a romániai turisták körében, de más sorrendben.