"Szeretném még egyszer elmondani: Oroszország örökre itt marad. Efelől nem lehetnek kétség. Nem lesz visszaút a múltba. Együtt fogunk élni, együtt fogjuk fejleszteni ezt a gazdag, történelmi öröksége és az itt élő emberek révén gazdag területet" - idézte Turcsakot az Egységes Oroszország párt sajtószolgálata az MTI szerint.

 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ismételten azt mondta, hogy a "különleges hadművelet" a tervek szerint halad. A szóvivő ezt arra reagálva hangoztatta, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva csütörtökön hangot adott véleményének, miszerint a művelet "elhúzódott", amire nem számított.

A szóvivő ígéretet tett rá, hogy "megfelelő időben" közzé fogják majd tenni a bucsai "provokáció" kitervelőre vonatkozó információkat. Erre a témára azért tért ki, mert Lukansenka ugyanebben interjúban azt állította, hogy Bucsába Lvivből (Lembergből) britek érkeztek, hogy információs támadást készítsenek elő.

A Kijevhez közeli Bucsában április elején, nem sokkal az orosz erők kivonulása után nagyszámú erőszakos halált halt civil holttestét találták meg. Ukrajna és a nyugati országok zöme tömeggyilkosság elkövetésével vádolta meg az orosz hadsereget, amit Moszkva elutasít.

Nem kívánta kommentálni Lukasenkának azt a kijelentését, hogy Oroszország, Fehéroroszország és Ukrajna "bizonyos körülmények között" harcolhat majd Lengyelországgal Ukrajna területi épségéért. Hozzátette ugyanakkor, hogy "Lengyelországból fenyegetés érheti Ukrajna területi integritását".