A 79 éves texasi milliárdos, aki az autókereskedőknek szoftvereket gyártó Reynolds and Reynolds cég vezérigazgatója, két évtizeden át kerülhette el, hogy busás jövedelem után adót fizessen. Brockman a vagyonát egy befektetési alapokban megforgatta, majd családi alapítványokon keresztül a Bermudán és St. Kitts és Nevis szigeteken létrehozott offshore cégekbe menekítette - írta a 444.hu a BBC híre nyomán.

Az ügyészség azzal is megvádolta a milliárdost, hogy a saját cégének értékpapírjait adta-vette olyan információk alapján, amelyeket a vállalat vezetőjeként szerzett.

Brockmant egy üzlettársa, egy másik milliárdos, a leggazdagabb afroamerikai befektetőnek számíró Robert Smith dobta fel a hatóságoknál, amikor adócsaláson kapták. Smith - aki akkor vált igazán ismertté, amikor az atlantai Morehouse College tavalyi évzáróján tartott beszédében bejelentette, hogy a főiskola összes végzős diákjának kifizeti a diákhitelét - az együttműködéséért cserébe 139 millió dollár büntetés befizetésével megússza a saját adócsalási ügyét.