Megkezdődnek a horgosi határátkelő bővítési munkálatai - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az autópálya-határátkelőhely bővítésére vonatkozó szerződést a kivitelezővel december második felében írták alá. A kivitelezési terv elkészítése után most kezdődtek a munkálatok.

A röszkei mellett lévő határátkelő bővítése magába foglalja a kilépő oldalon a teherforgalmi sávok bővítését plusz két sávval, és egy új teherforgalmi terminállal, az átkelőhelyek útburkolatának cseréjét, a határellenőrző szervek részére a barakkok cseréjét, továbbá az elektronikai kijelző rendszerek felújítását.

A határ ki- és belépő oldalán két-két teherforgalmi és az autóbuszok számára biztosított sáv, egy speciális méretű járművek részére kialakított sáv lesz, valamint nyolc sávot a gépkocsiforgalom számára alakítanak ki. Az illetékesek gördülékenyebb határátlépést várnak a fejlesztéstől. A projekt értéke valamivel több mint kétmilliárd dinár (hatmilliárd forint),.

Ezen a határátkelőn évente 6,6 millió utas, egymillió-kétszázezer személygépkocsi, több mint háromszázezer teherautó és körülbelül tízezer autóbusz halad át.