A letisztult skandináv stílus továbbra is nagyon népszerű – hangsúlyozza a társaság közleményében Thomas Probst. Az egyenes, vékony kanapéformák olyan szelíd, föld tónusú színekkel harmonizálnak, mint a szürke, a homok és a krémfehér. Mindezek tökéletes kombinációt alkotnak a természetes textíliákkal, úgymint a pamuttal, a lennel, a bőrrel, a jutával vagy a szizállal.

Azok a kiegészítők, melyek fából vagy terméskőből készülnek, teljesebbé teszik az otthon megjelenését. A falakról se feledkezzünk meg, melyek ugyanolyan egyszerűek és naturálisak: a világos bézs tónusok vagy a fehér a hagyományos skandináv stílus részét képezik, a betonfalakkal pedig még letisztultabb hatást érhetünk el.


 

A gazdagság új oldala

Azoknak, akik szeretik a csillogást, 2022-ben sem kell lemondaniuk az otthonuk „gazdagságáról”: az olyan kifejező színekben pompázó bútorok, mint a sötétkék, a türkiz vagy a sárga egyesítve arany- vagy sárgaréz színű részletekkel, rendkívül impozáns elemeit képzik a nappalinak. A bátrabbak az év Pantone-színéhez, a kékes-lilás „Very Peri”-hez nyúlnak. A lila színnel – amely a kreativitást és a képzelőerőt szimbolizálja – dinamikusabb, az ügyesen elhelyezett díszítőelemekkel – párnákkal, vázákkal – pedig erőteljesebb megjelenést kölcsönözhetünk a nappalinknak. Ha még látványosabb eredményt szeretnénk elérni, választhatunk egy divatos, lila árnyalatú kanapét is.


Félre a sarkítással – és az élekkel

2022-ben a letisztult elemek az ívekkel és körvonalakkal szállnak versenybe. A kanapék, az asztalok és a székek mellett olyan kiegészítőket is finoman lekerekítenek, mint például a szőnyegeket, vázákat és lámpákat. A körköröstől az elliptikusig szinte mindenki megtalálja a számára megfelelőt; a kerek formák a biztonságot szimbolizálják, növelik a jó közérzetet, így tökéletes harmóniát visznek a helyiségbe. Még a Feng Shui alapelvei szerint is előnyösebbek a természetes formák, ugyanis ezek mentén áramlik az „életenergia”.

Nemcsak a természetes formájú bútorok, de a bolyhos huzatok is a reneszánszukat élik. A kényelmet a zsinór, a fonal, a bársony vagy a velúr garantálja, míg a homok, a bézs vagy a szürke a modern színek képviselőiként minden eddiginél trendibbé teszik a puha anyagokat. Ezeket az textíliákat jelenleg könnyű fával – fenyővel, lucfenyővel, tölgyfenyővel – kombinálják. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a trend a sötétebb fa változatok – például a dió – irányába mutat.