Chris Dinsdale 2015 óta pénzügyi igazgatóként, később emellett vezérigazgató-helyettesként, 2021 óta pedig vezérigazgatóként dolgozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető vállalatnál. Nagy szerepet játszott abban, hogy a repülőtér többször is elnyerte a Skytrax Kelet-Európa legjobb repülőtere elismerést, valamint a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) által épp hétfőn bejelentett Európa legjobb repülőtere díjat.

Chris Dinsdale munkája nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a repülőtér a magyar turizmus zászlóshajójává és Magyarország méltó kapujává fejlődött – olvasható a társaság MTI-hez eljuttatott közleményében. 

A Budapest Airport tulajdonosai hamarosan tájékoztatást adnak az új vezérigazgató személyéről.

A kormány már szemet vetett a repülőtérre

Néhány napja Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter elárulta, hogy a magyar kormány már tárgyal a budapesti repülőtér felvásárlásáról. A Napi.hu-nak nyilatkozó Felméry Zoltán szerint jól át kell gondolni, beleugrik-e a kormány a tranzakcióba, mert az idei költségvetés már így is eléggé feszített, a külső forrás bevonása pedig Magyarország esetében elég magas felárral történik.

Egy reptér állami birtoklása mögött kétségtelenül fel lehet fedezni stratégiai érdekeket, akár nemzetbiztonsági, akár gazdasági tekintetben, bár a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér esetében vélhetően elsősorban gazdasági eredetű érdekekről lehet szó

– nyilatkozta lapunknak a szakértő.