Az EY Global Delivery Services (GDS) Magyarországon 500 munkatársat tervez felvenni a következő 3 évben az adótanácsadás, a könyvvizsgálat, az üzleti-, stratégiai és tranzakciós tanácsadás területén.

Az EY GDS jelenleg több mint 60 000 munkatárssal, 18 városból és 7 országból – Argentína, Egyesült Királyság, Fülöp-szigetek, India, Kína, Lengyelország, Magyarország – folytatja tevékenységét – mondta a Napi.hu-nak Mukul Pachisia, az EY GDS nemzetközi működtetési vezetője.

A budapesti a GDS ötödik európai irodája, amely a kontinensen történő terjeszkedés egyik fontos mérföldköve is. Elsődlegesen az adótanácsadás területére fókuszál a helyi iroda, ez bővülhet majd a következő években további szolgáltatási körökkel az ügyféligényeknek megfelelően – mondta Pachisia. A vállalat a helyi egyetemekkel is erős kapcsolatot kíván fenntartani.

A cég Budapesten, Debrecenben és Pécsen is működtet irodákat, így a magyar az egyetlen piaca, ahol három különböző városban is jelen van.

Az EY GDP dolgozóit jellemzően a működési országban toborozzák, de mindenhol vannak más piacokról érkező szakemberek is, ez kell is a nemzetközi ügyfélkör kiszolgálásához. Az új központ helyileg egyelőre az EY budapesti központjából fog működni. Pachisia elmondása szerint a magyar piac nagyon vonzó, jelentős további növekedési lehetőségekkel.