A háromajtós Fiesta is a gyártás optimalizálásának áldozata lesz: mivel ez iránt kisebb az igény, csak az ötajtóst tartják meg - írja a Totalcar.

Ezzel nem csak egyszerűsödhet, de valamelyest gyorsulhat is a típus gyártása, így elvben gyorsabban ledolgozhatják az utóbbi hónapok leállásai idején felgyülemlett teljesítetlen rendelésállományt.

A háromajtós változat eltűnésével az ST sportváltozat az eddigi formájában megszűnik. Állítólag ezt úgy orvosolják, hogy a nyártól az ST is az ötajtós alapjaira kerül át.

A kép forrása: Ford

A Fordnál nemrég az utolsó Mondeo is legördült a futószalagokról, ugyanis a SUV-ok által dominált piacon erősen csökkent a kereslet a felsőközép-kategóriás kocsi iránt.

Több olyan év is volt, amikor 300 ezer feletti mennyiséget adtak el belőle Európában, az utolsó ilyen 1998 volt. Később a népszerűsége folyamatosan csökkent: utoljára 2002-ben készült belőle 200 ezernél több, és 2009-ben adtak el utoljára 100 ezernél nagyobb mennyiséget. Tavaly már csak 21 ezer fogyott a korábbi slágertermékből, amelyet ugyan globális modellnek szántak, de igazán Európában játszott fontos szerepet.

Ezzel a Fiesta és a Focus marad, mint hagyományos személyautó a Ford kínálatában, a többiek már a szabadidőautó kategóriába tartoznak.