A Dominion Voting System azt állítja, hogy a Fox News komolyan megkárosította az üzletét azzal, hogy tudatosan és ismétlődően hamis állításokat közvetített a Dominion szavazógépekről. A Fox News többször is említette, hogy a cég által gyártott gépeket arra használták, hogy Donald Trump ellen, Joe Biden javára fordítsák a szavazatokat – írja a Reuters.

Rupert Murdoch közvetlen szerepet vállalt a Dominion elleni hadjáratban, azonban a Fox News eddig tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban állna a férfival. 

A friss bejelentések alapján viszont Murdoch 2019 óta a Fox News ügyvezetője, ami komoly hatással lehetett volna a két éve húzódó per kimenetelére.

A Dominion ügyvédje, Justin Nelson elmondta, hogy ügyfele csak vasárnap értesült Murdoch szerepéről, és kedd reggel kapta meg az első dokumentumot „Murdoch, a Fox News ügyvezető elnöke” címmel. Murdoch, a Fox News anyavállalatának, a Fox Corp elnökeként várhatóan tanúvallomást tesz a bíróságon.

A Dominion szerint az eddigi vallomások valamint a Fox belső kommunikációja is azt bizonyítja, hogy a csatorna vezető munkatársai tudták, hogy a választási manipulációval kapcsolatos állítások hamisak, de mégis leadták őket, hogy megnyugtassák a Fox konzervatív nézőit.

Eric Davis legfelsőbb bírósági bíró „bizarrnak” nevezte a késedelmes bejelentést, és hozzátette, hogy a Fox News-nak hitelességi problémái vannak.