A Lactalis Magyarországon a Parmalat tejtermékekkel, a Galbani Mozzarella és a Président magas minőségű sajtokkal és vajakkal van jelen. Az itt kapható Parmalat-termékek többsége hazánkban készül. A Lactalis 2015-ben felvásárolta a magyar Kuntej Zrt.-t.

A vállalatcsoport a Dorna Lactate nevű egyik romániai leányvállalatának két üzemére tesz lakatot - adta hírül az MTI. A Dorna Lactate a román sajtó szerint 2018 végén 410 személyt foglalkoztatott. A franciák 2008-ban vásárolták meg a Dorna Lactatét, amely a LaDorna márkanevű tejtermékeket gyártja. A romániai leányvállalatnak a Konstanca megyei Kogalniceanuban is volt üzeme, amelyet 2018-ban zártak be.

Giampaolo Manzonetto, a Lactalis Románia csoport vezérigazgatója elmondta: ezt a döntést azt követően hozták meg, hogy kimerítettek minden lehetőséget, ami a két üzem hatékonyságának növelésére irányult. A vállalat továbbra is forgalmazni fogja a LaDorna termékeket, amelyeket a Fehér megyei Albalact üzemükben és a Covalact sepsiszentgyörgyi gyárában fognak előállítani.

A cég kiterjedt portfólióval rendelkezik a romániai piacon, ahova 2008-ban lépett be a Dorna Lactate megvásárlásával. 2016 elején megvásárolta az addig román tulajdonban levő gyulafehérvári Albalactot, valamint ugyanazon év végén egy amerikai befektetői alaptól a székelyföldi Covalactot.

A vállalatcsoportnak Romániában összesen 2300 dolgozója van, és hét gyárban hét különböző márkanevű tejtermékeket állítanak elő (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Raraul, Poiana Florilor). A csoport évente mintegy 250 millió liter tejet gyűjt be a romániai tejtermelőktől, a romániai csoport évente 200 ezer tonna tejterméket ad el, éves árbevétele eléri a 250 millió eurót - írta az MTI.