Új fizetési rendszert hozott el a Mastercard Magyarországra, ezúttal az androidos telefonnal rendelkezők örülhetnek. Indul ugyanis a Google Pay, amely az arra alkalmas Android-eszközzel rendelkező felhasználók számára nyújt biztonságos, gyors és kényelmes vásárlást, legyen szó internetes vásárlásról, vagy a bankkártyák kapcsán is ismert érintésmentes fizetésekről az üzletekben.

A Mastercard a szolgáltatást több kibocsátóval és fintech céggel együttműködve biztosítja mától több európai országban, a partnerek között van a Banca Transilvania, a Bunq, a CEC Bank, a Curve, az LHV Pank, a Monese, az N26, a Paynetics, a Revolut, a Swedbank, az Unicredit Bank Romania és a Viva Wallet. A Google Pay Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé.

A járvány népszerűvé tette az érintésmentes fizetést

A világjárvány kezdete után az érintésmentes tranzakciók aránya közel 80 százalékra ugrott Európa-szerte. A fogyasztók kevesebb készpénzt kezdtek használni, és sokan a biztonságos, érintésmentes, kényelmes és gyors fizetési módot választották.

A higiénia a mostani időszakban sok ember számára kiemelt prioritássá válik. Új bejelentésünkkel lehetőséget teremtünk számukra, hogy mindig a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb fizetési módot válasszák. Ennek érdekében pedig örömmel egyesítjük erőinket a Google-lal - mondta Gauder Milán, a Mastercard európai termék- és innovációs ügyvezető alelnöke.

Ahhoz, hogy a most csatlakozó kártyakibocsátók androidos felhasználóiként a Google Pay összes előnyéhez hozzáférjen az ügyfél, a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásába kell belépni, és a használni kívánt Mastercard kártyát kijelölése után a "Hozzáadás a Google Payhez" opciót kell választaniuk. Innentől kezdve elérhető a kényelmes fizetés, a boltban a telefonnal lehet, nem kell hozzá semmilyen alkalmazást megnyitni, sőt internetkapcsolatra sincs szükség. A POS terminált sem szükséges használniuk - még a 15 000 forintos összeghatár felett sem, elég, ha közvetlenül a fizetés előtt feloldják telefonjukat.