"A Los Angeles-i projekt az első fontos lépés lesz a Wanda-csoport hollywoodi jelenléte felé. A Beverly Hills-i létesítménytől azt is várják, hogy segíti Kína belépését a hollywoodi filmiparba és a kínai kultúra megismertetését külföldön" - idézte a csoport honlapján közzétett közleményt a Hollywood Reporter. Los Angeles-i iroda alapul szolgál majd a helyi filmprodukciós cégekbe és a globális filmmegjelenésekbe való befektetésekhez is - tette hozzá.

A Dalian Wanda Group főleg kereskedelmi ingatlanvállalkozásokban, a turizmusban, a szálloda- és a szórakoztatóiparban érdekelt. A több mint 14 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Vang cége két éve 2,6 milliárd dollárért megvette az amerikai AMC Entertainment mozihálózatot.

A székhelyet 10 percnyi járásra a Rodeo Drive-tól, 10 percnyi autóútra Hollywoodtól építik fel mintegy 1,2 milliárd dollár költségvetésű ingatlanfejlesztés keretében.

A Wanda-csoport tavaly jelentette be, hogy Kínában 2017-re felépíti a világ legnagyobb filmstúdióját Csingtao városában. A cég mintegy 5 milliárd dollárt fektet be a Qingdao Oriental Movie Metropolis elnevezésű filmgyártó vállalkozásba. Húsz filmstúdiót terveznek felépíteni, amelyek közül az egyik a világ legnagyobbja lesz 10 ezer négyzetméteres területével. A filmstúdió-komplexumban legalább száz filmgyártó csoportnak adnak majd helyet évente, köztük harminc külföldinek. A múlt hónapban Vang Csien-lin bejelentette, azt akarja elérni, hogy csoportja legyen Kína első valódi multinacionális cége, és ezért a vállalati stratégiát nemzetközivé teszik.