Több mint egy éven át tartó fejlesztés, tesztelés és finomítás után megkezdték annak az átlátszó kávénak a gyártását és forgalmazását, melyet a világon először a pozsonyi Új Szó szerkesztőségének mutatott meg Nagy Dávid, a termék borsi születésű feltalálója.

Nagy Dávid, a cég egyik tulajdonosa szerint a sokak számára furcsának tűnő találmánynak főleg azok a rendszeres kávéfogyasztók örülhetnek, akik féltik a fogukat az elszíneződéstől. "Az átlátszó kávét a megszokott feketével ellentétben hidegen, palackból kell fogyasztani, nem tartalmaz semmiféle tartósítószert, egészségre káros adalékot. Egy 200 ml-es palack összesen 100 milligramm koffeint tartalmaz, ami megegyezik egy csésze cappuccinóéval" - mondta Nagy Dávid, aki testvérével, Ádámmal gyártja az italt Bodrogszerdahelyen.

"Naponta 1000 palack kávét tudunk elkészíteni. Egyelőre a honlapunkon kialakított e-shopon keresztül lehet átlátszó kávét rendelni, de már az egyik szlovákiai üzletlánc is érdeklődik a termék iránt. Reméljük, egyre több helyre eljutunk, s a kávé remélhetőleg külföldön is kapható lesz" - mondta Nagy Ádám a lapnak.

A kávé egyedi módszerrel készül, és saját tervezésű géppel állítják elő. Az összetétel és a gyártási folyamat titkos.