A 2022-es Mastercard New Payments Index jelentés szerint a lakosság 29 százaléka rendelkezik kriptovalutával, valamint a nemzetközi fogyasztók további 65 százaléka jelezte, hogy szívesen fektetne be a piacon, amennyiben azokat a jelenlegi, megbízható bankján keresztül tehetné meg. 

Éppen ezért a Mastercard, piacvezető kriptopénz-szolgáltatókkal karöltve egy teljeskörű kripto-fizetés szolgáltatáscsomagot biztosít a pénzügyi szolgáltatók számára. A csomag segítségével ezek a bankok gördülékenyen, saját platformjaikon keresztül tudnak majd ügyfeleik nevében kripto-valutákkal kereskedni. A teljeskörű biztonság elérése érdekében a szolgáltatáscsomag részét képezi majd a Mastercard Crypto SecureTM is. Így a banki kripto-szolgáltatás biztosan meg fog felelni a helyi szabályoknak és előírásoknak is. A teljes szolgáltatáscsomag összességében olyan innovatív megoldásokat kínál majd, mint:

  • Technológia, ami lehetővé teszi az olyan népszerű kriptovaluták, mint például a Bitcoin vagy az Etherum vásárlását, megtartását és eladását.
  • A Mastercard olyan piacvezető biztonsági megoldásai, mint többek között a tranzakciófigyelés, kiberbiztonsági szolgáltatások, biometrikus adatok kezelése.
  • Olyan kriptoutalást és kifizetéseket biztosító szolgáltatásokat, mint a nyílt bankolás és kripto-alapú bankkártyák. A Mastercard technológiáját használva a pénzintézetek ezen felül egyéni igényeiknek megfelelően olyan további kiegészítő szolgáltatásokat közül válogathatnak majd, mint a digitális nyugták használata és a hűségprogramok.
  • Kripto-programtervezés, ami magában foglalja az új szolgáltatások megtervezését és bevezetését, valamint a teljeskörű marketing tanácsadást is. A cél, hogy a közös munka érdekében direkt kapcsolat jöhessen létre a Mastercard valamint a bankok, fintechek és egyéb pénzügyi szolgáltatók között.